Changing Screen resolution

Technical support and scripting issues

Moderators: Dorian (MJT support), JRL

Post Reply
buckw1
Junior Coder
Posts: 20
Joined: Sun Sep 18, 2005 5:08 am

Changing Screen resolution

Post by buckw1 » Tue Jan 24, 2006 5:04 am

Any easy way to chek the system screen size and change if needed?
For examble. if resolution is currently 1024-768 I would need it changed up to 1280x1024
Example code or link to same would be very helpful.


Buck

User avatar
support
Automation Wizard
Posts: 1450
Joined: Sat Oct 19, 2002 4:38 pm
Location: London
Contact:

Post by support » Tue Jan 24, 2006 8:20 am

There are a number of ways to check the screen res and you will find some if you search the forums. However the Image Recognition library has a function which returns screen size so is probably simplest. You can download it at http://www.mjtnet.com/image_recognition.htm
MJT Net Support
[email protected]

buckw1
Junior Coder
Posts: 20
Joined: Sun Sep 18, 2005 5:08 am

Post by buckw1 » Fri Jan 27, 2006 7:00 am

I searched quite a bit and found several references to win32 API's of which I know nothing about and trying to wade thru the Microsoft site was a pain. Your suggestion gave me a call name to actually search for and I'm now happily on my way.

Thank you.

User avatar
pgriffin
Automation Wizard
Posts: 460
Joined: Wed Apr 06, 2005 5:56 pm
Location: US and Europe

Post by pgriffin » Fri Jan 27, 2006 2:34 pm

just move your mouse to x,y coordinates that are huge, then get the position of the cursor. Works every time.

MouseMove>4000,4000
GetCursorPos>maxX,maxY
mdl>%maxX% x %maxY%

this code returns 1279 x 1023 for a 1280 x 1024 resolution. You get the idea.

Post Reply
cron
Sign up to our newsletter for free automation tips, tricks & discounts